

Brazílie Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 - zrnková káva
Nejlepší šarže, které můžete z brazilských plantáží ochutnat, teď máte na dosah ruky. Arabiky ze slavných regionů Cerrado a Alta Mogiana nezklamou ani největšího fajnšmekra. Potěší chutí čokolády a kakaa, stejně jako karamelovým aftertastem. Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 se hodí k přípravě skvělého espressa, báječná je i na filtru.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Brazílie Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 vyniká intenzivní chutí, ve které bezpečně poznáte tmavou čokoládu a kakao, v závěru vás čeká nádherná karamelová dochuť. Tělo lze popsat jako plné, chuť intenzivní. Crema je lehká, soudržná.
Tato káva je vhodná pro přípravu espressa, hodí se i na filtr nebo do moka konvičky.
Původ kávy
Že je Brazílie největším producentem kávy na světě, jistě víte. Že první kávovníky zasadili tamní obyvatelé v 18. století, jste už možná četli. Doplňme tedy ještě několik informací o místopise. Zpočátku byla káva pěstována v regionu Santos, poblíž města São Paulo. Dnes se plantáže nacházejí také v regionech Minas Gerais, Espírito Santo, Bahia, Rondônia, Paraná, Cerrado a Alta Mogiana. Právě ze dvou posledně uvedených oblastí pochází káva Brazílie Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18. Všimněte si, že to ostatně prozrazuje už svým názvem.
Cerrado leží ve východní části země, jde o region pokrytý tropickými savanami a vysočinami, nacházejí se v něm ale také mokřady a lesy. Klima lze popsat jako polovlhké, tropické, se dvěma dominantními obdobími – sucha (duben-září) a deště (říjen-březen). Průměrné roční teploty se pohybují mezi 22 a 27 ⁰C. Cerrado je známé jako lokalita s vysokou druhovou pestrostí rostlin i živočichů, také proto podléhá jeho značná část přísné ochraně. Pokud jde o tamní kávu, mívá nízkou kyselost, je vyvážená, čokoládově-karamelová. Plantáže jsou vysazeny v nadmořské výšce kolem 850 metrů a poskytují opravdu velké množství skvělé kávy. Za pozornost stojí také fakt, že Cerrado se stal vůbec prvním kávovým producentem, který přistoupil k certifikaci kávy – pro mimořádně kvalitní sorty používá pojmenování Designated Origin.
Alta Mogiana se nachází poblíž São Paula na severovýchodě Brazílie. Jde o oblast se stabilními klimatickými podmínkami, půdou bohatou na organické látky a nadmořskou výškou 800-1000 m n. m. Tuto kávu poznáte podle velmi příjemné sladkosti, jemné kyselinky a jasných tónů sušenek, kakaa a oříšků.
Na závěr ještě informace k označení NY2. Díky němu víte, že 300gramový vzorek kávy neobsahuje více než 6 zrnek s viditelnou vadou. Velmi nízký počet defektních zrn zaručuje lahodnou a konzistentní chuť. A co znamená scr. 17/18? Zkratka scr. (screen) popisuje velikost zrna, která je důležitým měřítkem kvality. Velká, a tedy plně vyzrálá, zrna totiž poskytují vynikající chuť. Velikost 17/18 patří mezi špičku.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























16. 4.
7. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIE DOLCE DIAMANTINA - zrnková káva
