+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY JAVA ORIGIN MLÉČNÁ 34%

Kód: 1148
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Chcete si udělat hezké ráno? Voňavé, klidné, sladké? Není nic snadnějšího. Ohřejte hrnek mléka, klidně sójového, makového nebo mandlového, a vhoďte do něj pár čokoládových čoček. Pokud vyberete ty z jávského kakaa, dočkáte se nápoje oblažujícího tělo i mysl. Ostrov plný sopek a budhistických chrámů vyváží do světa čokoládu doslova excelentní. Takovou, která rozjasní každý den.

Velká balení:
Malá balení:
921 Kč /1000 g 92 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 9. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Java/Indonésie
Region
Region:
Pangadaran
Chuť
Chuť:
Mléčná čokoláda

Složení

Kakaová hmota Java 32%, Kakaové máslo, Cukr, Sušené plnotučné mléko, Sojový lecitin, Aroma přírodní vanilkové

Chuť

Vynikající chuťový zážitek čeká na každého, kdo se rozhodne pro mléčnou čokoládu Java. Její barva je světlá s orientální vůní. V chuti naleznete tóny vanilky s karamelem.

Původ

Na Jávu je prý nejlepší vyrazit mezi únorem a listopadem. Prší méně a turistů také ubývá. Jeden z nejlidnatějších ostrovů světa nabízí přírodní krásy všeho druhu. Dosud činné sopky, tajemnou džungli, sirná jezera, úchvatné pláže a národní parky. Navštěvovány jsou také mnohé chrámy, ptačí trhy nebo botanické zahrady.

Jeden z ostrovů Indonésie ale neproslul pouze jako vyhledávaná destinace cestovatelů. Jáva je světoznámá i díky produkci vynikajícího kakaa. Patří k nejdůležitějším vývozním artiklům země a v posledních 25 letech zaznamenává masivní růst. Podle odborníků je způsoben přibýváním drobných zemědělců, kteří kakaovníky začínají pěstovat. V současné době má Indonésie zhruba 1,5 milionu hektarů kakaovníkových plantáží. V letech 2015/2016 vyrobili indonéští zpracovatelé kakaových bobů 350 tisíc tun kakaa.

Pěstování a zejména sklizeň kakaovníků pravých (Theobroma cocoa) je fyzicky značně náročná práce. Neméně úsilí je pak potřeba vyvinout při výrobě kakaa a následně čokolády.

Kakaovníky jsou stálezelené stromy pocházející z Jižní Ameriky. Dnes se pěstují v tropickém pásu takřka celého světa. Stromy se sklízejí několikrát ročně. Dávají velké žluté oválné plody, které pod houževnatou slupkou ukrývají obvykle pět komůrek s přibližně dvoucentimetrovými semeny. Kakaové boby byly v Jižní Americe za dob Aztéků tak vzácné, že sloužily coby platidlo.

Ještě než se kakaové boby promění na kakaový prášek, nechávají je rolníci několik dní fermentovat, pak je musí usušit a předpražit. Teprve potom může úroda putovat do zpracovatelského závodu, kde jsou boby rozemlety a lisovány. Tím vznikne kakaové máslo a kakaový prášek. Právě tyto dvě ingredience jsou zásadní pro výrobu čokolády. Přidávají se k nim vanilka, sušené mléko, cukr a další složky. Hmotu je nutné promíchávat, hníst, konšovat, temperovat… Tak dlouho, dokud nevznikne delikátní mléčná čokoláda.

Čokoládové čočky Java origin mléčná 34 % jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 34 % kakaové sušiny.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek a mléka.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech či fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 395 kJ / 575 kcal
Tuky: 38,4 g
z toho nasycených: 23,7 g
Sacharidy: 49,1g
z toho cukry: 48,5 g
Bílkoviny: 7,9 g
Sůl: 0,38 g
Pomozte ostatním při výběru:

10. 1.

Hodnocení: vynikající
Výborná čokoláda, úplně se rozplývá na jazyku. Moje děti ji milují:)

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ETHIOPIA DJIMMAH - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ETHIOPIA DJIMMAH - zrnková káva

Káva s plným tělem a smyslnou chutí vína a ovoce. Pro takovou už teď nemusíte do nejlepší kavárny ve městě. Připravte si ji doma! Jakmile ji objednáte, hned ji upražíme a okamžitě pošleme na váš stůl. Když budete věnovat pozornost správnému mletí a přípravě, čeká na vás skvostný šálek s kompaktní cremou a bohatým aroma. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
690 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 9. 5. 2024

ESPRESSO SIRUP MANDLE - 100 ml
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ESPRESSO SIRUP MANDLE - 100 ml

Káva s vůní čerstvých mandlí je nápoj, kterému nemůžeme odolat. Zkuste si ho dopřát i Vy. Více na detailu zboží
79 Kč s DPH
Dodáme do čtvrtka, 9. 5. 2024

ESPRESSO SIRUP VANILKA - 100 ml
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ESPRESSO SIRUP VANILKA - 100 ml

Sirup vyrobený speciálně pro milovníky orientu. Jeho chuť je delikátně jemná. Přírodní vanilka se ideálně skloubí s vůní kávy. Více na detailu zboží
79 Kč s DPH
Dodáme do čtvrtka, 9. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »