+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Kód: 1322
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Co se vám vybaví, když ucítíte vůni malin? Letní podvečer? Babiččina marmeláda? Nebo kousek čokolády k svačině spořádaný někde pod lesem? To všechno v sobě ukrývá horká čokoláda s chutí sladkých malin. Zahřeje vás po túře na běžkách, osvěží před pracovní schůzkou. Kakao, jak známo, obsahuje hormon lásky a štěstí. Dopřejte si malinové potěšení bez ohledu na povinnosti. Každý den je přece stvořen k radování.

Velká balení:
Malá balení:
574 Kč /1000 g 57 Kč /100 g
Dodáme do středy, 15. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Malina
BIO
BIO:
Ano

Složení

Třtinový cukr BIO, Kakaový prášek BIO, Aroma přírodní BIO

Creama a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma malin jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené pochutiny.

Původ

Horká čokoláda v prášku není nic jiného než pečlivě vyvážená směs kvalitního kakaa a třtinového cukru. V tomto případě ochucená kapkou přírodního malinového aroma. Není třeba se obávat. Přírodní aromatická látka se získává ze skutečně přírodních zdrojů – rostlin nebo živočichů, a to fyzikálními, enzymatickými nebo mikrobiologickými procesy (jak praví Státní zdravotní ústav). Takže když v horké čokoládě ucítíte maliny, buďte si jisti, že jejich aroma pochází skutečně z malin.

Odkud jsou další složky horké čokolády? Kakao je z Dominikánské republiky a třtinový cukr z Paraguaye. Obě suroviny, tedy kakaové boby a třtinový cukr, byly pěstovány v režimu organického zemědělství. Nesou tedy označen BIO a neobsahují žádné zdraví škodlivé látky ani jejich rezidua.

Kakaové boby se sklízejí ze stálezelených stromů kakaovníků pravých (Theobroma cacao). Jsou doma v Jižní Americe, dnes se kakaovníky pěstují také v Ghaně, Brazílii či na Pobřeží Slonoviny. Dorůstají do výšky 5-8 metrů, mají velké a dlouhé listy a kvetou růžovobílými květy. Ty se proměňují v plody - žluté bobule se semeny, tedy kakaovými boby. Sklizeň plodů není nijak snadná. Stejně jako cesta od ní ke kakau nebo dokonce k čokoládě. V Dominikánské republice se kakaovníky pěstují na 150 tisících hektarech. Kvalita tamní produkce je považována za jednu z nejlepších na světě.

O cukrové třtině se často mluví jako o surovině pro výrobu cukru a rumu, méně je však známa samotná rostlina. Víceletá tráva s latinským názvem Saccharum officinarum může mít výšku až 6 metrů a tloušťku 5 centimetrů. Stébla jsou uvnitř měkká, jejich dřeň obsahuje až 20 procent cukru. Cukrová třtina kvete v takzvaných latách, plodem jsou obilky. Květy ani plody však na plantážích neuvidíte. Ubírají totiž rostlině cukr, proto je farmáři odstraňují. V Paraguayi byly první cukrové třtiny vysázeny už v roce 1549. Ale neefektivní hospodaření vedlo k nízkým sklizním. Ještě před několika lety trpěl místní průmysl nedostatkem moderních zpracovatelských zařízení. Zdá se však, že výroba cukru a tedy i pěstování cukrové třtiny se v Paraguayi dostává mezi vládní priority. Na konci 20. století pokrývaly plantáže cukrové třtiny asi 70 tisíc hektarů půdy.

Všechny ingredience Horké čokolády v prášku 42 % pocházejí z organického zemědělství. Směs je ochucena přírodním aroma, které nezakrývá původní chuť surovin a zároveň nezpůsobuje pálení žáhy nebo jakékoli jiné zdravotní reakce. Na pozoru by se měli mít pouze s alergií na laktózu. Horká čokoláda může obsahovat stopy mléka.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1649 kJ / 392 kcal
Tuky: 8,8
z toho nasycených: 5,5
Sacharidy: 63,7
z toho cukry: 58,2
Bílkoviny: 7,6
Sůl: 0,02
Pomozte ostatním při výběru:

1. 10.

Hodnocení: vynikající
Nejlepší horká čokoláda jakou jsem měl, určitě při příští objednávce vezmu velké balení.

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


VANILKOVÁ zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

VANILKOVÁ zrnková káva

Tradiční a populární vanilková příchuť dodává plantážní kávě něžnou hebkost. Aromatické koření znají snad ve všech domácnostech, je součástí řady pokrmů, nápojů i parfémů. Není proto divu, že vanilkou aromatizujeme také kávu. Náš mistr pražič věnuje přípravě ochucené kávy maximální pozornost. A my můžeme nabízet nejvyšší kvalitu! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
726 Kč /1000 g 73 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 15. 5. 2024

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva

Vanilka je snad nejrozšířenějším kořením na světě. Evropané ji milují od 16. století, ale staří Aztékové a Toltékové znali vanilku daleko dříve. Francouzská neboli bourbonská vanilka se dováží z ostrova Réunion. Její pěstování, sklizeň i zpracování je náročné, takže ani cena není zrovna lidová. Vy si ji teď ale rozhodně nenechejte ujít – v kávě z Mexika! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
686 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 15. 5. 2024

15% SLEVA
HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Máte-li hrnek, mléko a lžičku, chybí vám ke štěstí už jen horká čokoláda. Směs špičkového kakaa a kvalitního třtinového cukru dokáže přivolat dobrou náladu a povzbudit chuť do práce nebo sportování. Ne nadarmo si kakao dopřávají zamilovaní lidé, malé děti a senioři. Ti všichni vědí, co je to štěstí. Přidejte se k nim a oslaďte si ráno nebo odpoledne zdravou horkou čokoládou. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
574 Kč /1000 g 488 Kč /1000 g 49 Kč /100 g
Dodáme do středy, 15. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »